ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσ/νίκη για την Παιδεία

10:33 - 23 Ιαν 2009 | Πολιτική
Την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία σηματοδοτεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή. Μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κεντρικά αιτήματα τη χρηματοδότηση και την επίλυση χρόνιων και μείζονων θεμάτων.

Στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) και οι πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια ώρα έχουν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. Η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται δύο πορείες (12 μ.μ.) με κεντρικά συνθήματα τη χρηματοδότηση και την αναγνώριση των κολεγίων. Οι εκπαιδευτικοί των πέντε ΕΛΜΕ του νομού θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και, μέσω κεντρικών οδών, θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αποφάσισαν επίσης τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή, από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι, και από τις 2 ώς τις 5 το απόγευμα (για τον απογευματινό κύκλο).

Ακόμη, οι φοιτητές του Γενικού Συντονιστικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πολυτεχνική Σχολή και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.