ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά έξω από τη Citibank

15:13 - 18 Φεβ 2009 | Πολιτική
Αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, πολύ μεγάλης ισχύος, εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Citibank στη διασταύρωση των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας στην Κηφισιά.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πρόκειται για παγιδευμένο αυτοκίνητο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, το οποίο άφησαν άγνωστοι στον περίβολο του κτιρίου γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πέντε φιάλες προπανίου -οικιακής χρήσης- πλήρεις εκρητικής ύλης (ΑNFO), ηλεκτρικούς πυροκροτητές, μπαταρίες και δύο μηχανικά ρολόγια.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί, ο φύλακας της τράπεζας αντιλήφηκε ύποπτες κινήσεις αγνώστων, οι οποίοι άφησαν έξω από το κτίριο των γραφείων ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είδε ότι δεν επέστρεψε κανείς στο αυτοκίνητο, ο φύλακας τηλεφώνησε στην Αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι πιθανόν να επρόκειτο για κάτι ύποπτο.

Τελικά, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη στις 6:40 το πρωί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.