ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαραμανλής: «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τον Ομπάμα»

15:17 - 18 Φεβ 2009 | Πολιτική
Σε μια στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Ομπάμα προσβλέπει η Αθήνα, τόσο για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, όσο και για τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τα διεθνή θέματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με το Αμερικανό γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και τον πολιτειακό υπουργό Οικονομικών του Ιλινόι Αλέξη Γιαννούλια.

«Υποδεχόμαστε πολύ θερμά τη δέσμευση του προέδρου να συνεργαστεί στενά με φίλους και συμμάχους σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι προσβλέπει -όπως είπε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο- «σε μια στενή συνεργασία μαζί του, τόσο για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, οι οποίες είναι σε εξαίρετη βάση όσο και προς όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τα διεθνή θέματα και τα θέματα της περιοχής».

Από την πλευρά του γερουσιαστής Ντέρμπιν, αφού σημείωσε πως δεν έρχεται στην Ελλάδα ως επίσημος εκπρόσωπος της διοίκησης Ομπάμα, αλλά τόσο ο κ. Γιανούλιας όσο και ο ίδιος έρχονται «ως επίσημοι φίλοι του προέδρου», τόνισε ότι αμφότεροι θα μεταφέρουν στον Αμερικανό πρόεδρο το μήνυμα ότι η φιλία με την Ελλάδα είναι ισχυρή και θα γίνει ακόμη ισχυρότερη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.