ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Καραμανλή με πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία

14:29 - 20 Φεβ 2009 | Πολιτική
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία ανακοίνωσε ότι θα έχει ο Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συνεννόηση επί της οικονομικής κρίσης.

Ο Κ.Καραμανλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία.

Ο κ. Καρατζαφέρης, με την επίκαιρη ερώτησή του, έθεσε το θέμα του τρόπου με τον οποίο ο πρωθυπουργός εννοεί την συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την οικονομία.

Ο Κ.Καραμανλής, απαντώντας, επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση «τουλάχιστον στα βασικά θέματα» και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 1η Μαρτίου.

«Δεν αρνούμαστε εισηγήσεις για προσαρμογές αρκεί να είναι ρεαλιστικά και πολιτικά υπεύθυνες» παρατήρησε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από την αντιπολίτευση να επικροτεί την κυβέρνηση, να συμφωνούμε σε όλα, αλλά δεν μπορούμε να διαφωνούμε συνεχώς για μία κρίση. Δεν ταιριάζει σε εθνικές υποθέσεις το όχι σε όλα και σήμερα η οικονομία είναι εθνική υπόθεση».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με στατικά σχέδια, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και σημείωσε πως «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.