ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν λογαριασμοί υπαλλήλων και φρουρών στον Κορυδαλλό

12:06 - 23 Φεβ 2009 | Πολιτική
Εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί σωφρονιστικών υπαλλήλων και ειδικών φρουρών της Γ' πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου που πήρε τους Παλαιοκώστα και Ριζάι από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού, οι δύο φρουροί που είχαν σκοπιά στα δύο υπερυψωμένα φυλάκια των φυλακών καθώς και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έκαναν σκοπιά στα απομονωτήρια των δύο κακοποιών οδηγούνται στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά.

Επίσης, εκτός από τον εισαγγελέα-επόπτη, στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας και ο εισαγγελέας που έχει διοριστεί για την διενέργεια της έρευνας για την απόδραση, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να εξετάζει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και κρατούμενους.

Σε βάρος του πιλότου του ελικοπτέρου, του ενός φρουρού και του ενός φύλακα η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συμμετοχή σε απόδραση κρατουμένων.

Από την αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι καθώς και των συνεργών τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους.

Κυβερνητική Eπιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Δικαιοσύνης μετά και τη νέα επεισοδιακή απόδραση των Β.Παλαιοκώστα και Αλ.Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, χθες το απόγευμα. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναταραχή και σε πολιτικό επίπεδο.

O υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις τριών υπηρεσιακών παραγόντων, του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αρμόδιου για τη σωφρονιστική πολιτική Φ.Βλάχου, του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Λ.Καραμπέκιου και του επιθεωρητή των φυλακών Απ.Οικονόμου. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να κινηθεί και ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, εκτός της πειθαρχικής.

Παραίτηση της κυβέρνησης μετά τη νέα απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα ζήτησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Αν έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης τα οφειλόμενα και παρά ταύτα έγινε μια απόδραση 'ολκής' (από πλευράς αριθμού ή τρόπου), τότε δεν γεννάται θέμα παραίτησης. Αν παρέλειψε ο υπουργός τα οφειλόμενα, τότε οφείλει να παραιτηθεί.», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει ότι «ο Πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.