ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη σε 5 άτομα για την απόδραση Παλαιοκώστα

11:02 - 24 Φεβ 2009 | Πολιτική
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραπετών Παλαιοκώστα και Ριζάι, κατόπιν εντολών του Πρωθυπουργού, μετά και το σάλο που έχει προκαλέσει, και σε διεθνές επίπεδο, η κινηματογραφική τους απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής μαρωθώνιας συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν δέκα μέτρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων η επέκταση του πόθεν έσχες των σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατάργηση της ανωνυμίας για τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι υποψήφιες για «βοήθεια εκ των έσω» στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ένα μήνα πριν από την απαγωγή ένας κρατούμενος που είχε κατηγορηθεί για ληστείες κατήγγειλε ότι υπήρχε σχέδιο απόδρασης των Ριζάι - Παλαιοκώστα. Ο κρατούμενος αυτός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια για την καταγγελία του αυτή.

Επιπλέον, υπήρχε ανώνυμο τηλεφώνημα στο Αρχιφυλακείο ότι επίκειται απόδραση των δύο ποινικών. Ωστόσο, ούτε αυτό το συμβάν προκάλεσε συναγερμό στους υπευθύνους των φυλακών. Είχε ζητηθεί να αλλάξουν οι κλειδαριές του προαυλίου, να μπουν διπλές σκοπιές, όμως κανείς δεν είχε σκεφθεί πώς θα αποφύγουν μια απόδραση με ελικόπτερο.

Παράλληλα, ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόδραση κρατουμένου από πρόθεση άσκησε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Πειραιά εις βάρος του πιλότου του ελικοπτέρου, τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων και ενός εξωτερικού φρουρού.

Η δίωξη αφορά στην απόδραση των δύο κακοποιών Παλαιοκώστα και Ριζάι. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους πέντε κατηγορούμενους να δικασθούν στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο. Το δικαστήριο διέκοψε αργά το βράδυ και η δίκη θα επαναληφθεί σήμερα το μεσημέρι.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε και έλαβε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου κ. Κουτσούκη, τον οποίο έθεσε ταυτόχρονα σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Επίσης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες, ένας υπαρχιφύλακας και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού όπως και δύο εξωτερικοί φρουροί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.