ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

10:34 - 30 Απρ 2009 | Πολιτική
Ακινητοποιημένοι θα παραμένουν την Πρωτομαγιά οι συρμοί του ΗΣΑΠ, ενώ λεωφορεία, τρόλλεϊ και μετρό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, χωρίς Ηλεκτρικό θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή και για όλο το 24ωρο, καθώς το σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας για να μεταφέρουν τους πολίτες στην απεργιακή συγκέντρωση και δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00π.μ. και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων των τρένων επέρχονται και στον ΟΣΕ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στα λιμάνια όλης της χώρας για την Πρωτομαγιά, η ΠΝΟ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Για το λιμάνι του Πειραιά η απεργία θα είναι 24ωρη με απόφαση της ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ.

Στα αεροδρόμια η ΟΣΠΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας 10.00-13.00. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση, για αυτό και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για ακυρώσεις πτήσεων από την ΟΑ και την Aegean.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Από την Πέμπτη απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 16:00 έως τις 22:00 και την Παρασκευή από 08:00 έως 13:00 στο ρεύμα εξόδου των αστικών κέντρων. Οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν έως και την Κυριακή από 16:00 έως 23:00 στο ρεύμα εισόδου των αστικών κέντρων.

H κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η συναυλία της Αθήνας θα γίνει στις 10:30π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του κινητοποίηση με κεντρική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Παράλληλα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία διοργανώνουν την δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 11 το πρωί. Στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο που οργανώνει την Πρωτομαγιά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Την ίδια ώρα θα γίνει και η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.