ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Κυριακή οι ευρωλίστες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

12:45 - 14 Μαϊ 2009 | Πολιτική
Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι πρώτες προεκλογικές συγκεντρώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στην Αρτα και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Πάτρα, ενώ ως το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί και η σύνθεση των ευρωψηφοδελτίων τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, αποφασίστηκε ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε απευθείας μετάδοση από τα δελτία των οκτώ από το κλειστό γυμναστήριο της ’ρτας μετά την πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει αργά το απόγευμα της Κυριακής σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Όσον αφορά στη ΝΔ, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην τηλεοπτική καμπάνια, η οποία θα έχει επιθετικά χαρακτηριστικά, σε μια εκλογική μάχη η οποία θεωρείται ''στρατηγικής σημασίας'' για το ''καραμανλικό σύστημα'' για την επόμενη ημέρα και τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν στη ΝΔ. Η οικονομία θα είναι το κορυφαίο ζήτημα της προεκλογικής ατζέντας, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη σύγκριση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον γραμματέα του κόμματος Ελ.Ζαγορίτη οριστικοποιήθηκαν όλα τα ονόματα της ευρωλίστας, πλην αυτό του επικεφαλής, για το οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται πως θα αποφασίσει μόνος του λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα πάντως με κορυφαίους υπουργούς, επικεφαλής θα τεθεί τελικώς η Μαριέττα Γιαννάκου.
 
Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν πως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι δεν του έχει προταθεί τίποτε από τον κ. Παπανδρέου και δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό.

Η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνει την Κυριακή, με την επιστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κίνα. Δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του ονόματος τού επικεφαλής του ψηφοδελτίου ή ακόμη και η παρουσίασή του να γίνει κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.