ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις σε Πεντέλη, Σταυρούπολη

10:35 - 26 Μαϊ 2009 | Πολιτική
Με κοινή προκήρυξη ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις σε κτίριρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου θα στεγαστούν τα Αστυνομικά Τμήματα Πεντέλης και Σταυρούπολης, οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Φράξια Μηδενιστών». Αφιέρωσαν δε τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς ομοϊδεάτες τους που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε τραυματίστηκαν κατά την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

«Οι επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου που έχουμε ανοίξει με σκοπό την εξέλιξη και την επεξεργασία των μέσων που χρησιμοποιούμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας και πειραματιστήκαμε με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χτύπημα αυτών των δύο στόχων», δηλώνουν οι δύο οργανώσεις στην προκήρυξη.

Επειδή στο κτίριο στην Παλαιά Πεντέλη διαμένει μια οικογένεια, οι οργανώσεις τόνισαν ότι «Χρησιμοποιήσαμε μικρής ισχύος μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο κιλά μπαρούτι συμπιεσμένα σε χαλκοσωλήνα, τον τοποθετήσαμε στην μπροστινή πρόσοψη και πήραμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός».

Για το χτύπημα της Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι «Λόγω της εξάλειψης κάθε πιθανότητας τραυματισμού τοποθετήσαμε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς (ένας σε χαρτόκουτο μαζί με εμπρηστικό και άλλος σε σωλήνα ΡVC ) και άλλον ένα ωρολογιακό μηχανισμό μαζί με δύο δεκάκιλες γκαζοφιάλες που διοχέτευαν το αέριο με σωλήνα που είχαμε προσαρμόσει μέσα στο κτίριο από τη χαραμάδα στην υπόγεια γκαραζόπορτα. Επίσης και οι δύο είχαν ασφάλεια που δεν επιτρέπει την αναρρόφηση ώστε να υπάρξει έκρηξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.