ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωεκλογές: Εντατική προετοιμασία για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

12:25 - 26 Μαϊ 2009 | Πολιτική
Εντατική προετοιμασία για το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Πέμπτης έχουν ξεκινήσει οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, ενώ θα προηγηθούν τηλεοπτικές συνεντεύξεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις. Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στις 20:00, ενώ στο panel θα συμμετέχουν έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών και εκ μέρους της ΕΡΤ θα συντονίσει τη διαδικασία η Μ.Χούκλη.

Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη θα υποβάλλουν από το Mega η Ολγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Ν.Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από τον ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη.

Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1'.

Το ντιμπέιτ θα έχει έξι θεματικές ενότητες, στο πλαίσιο των οποίων θα τεθούν οι ερωτήσεις:
1) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική
2) Οικονομία και Ανάπτυξη
3) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα 
4) Παιδεία 
5) Περιβάλλον
6) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Πριν από το ντιμπέιτ της Πέμπτης, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Γ.Παπανδρέου έχουν προγραμματίσει τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το βράδυ της Τετάρτης, ο κ.Καραμανλής θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Mega και τον Γ.Πρετεντέρη, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο του Γ.Παπανδρέου.

Ακόμη, σήμερα, Τρίτη, θα δώσει διακαναλική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα, ενώ χθες έδωσε την αντίστοιχη συνέντευξη η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα.

Εκτός των τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, οι πολιτικοί αρχηγοί προετοιμάζονται και για τις κεντρικές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.