ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καραμανλής, για ευρωεκλογές, σκάνδαλα και φόρους

23:19 - 27 Μαϊ 2009 | Πολιτική
Συνθηματολογίες που συνιστούν πυροτεχνήματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα περί δημοψηφίσματος που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις ευρωεκλογές. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, στο Mega, ο κ. Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε πάντως πως οι εκλογές έχουν σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο και θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι φόροι εάν χρειαστεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησής του.

Δεν υπάρχει πρόθεση επιβολής νέων φόρων, αντίθετα, σημείωσε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντείνει τις προσπάθειές της κατά της φοροδιαφυγής. Πρόσθεσε όμως πως αυτό ισχύει με βάσει τα σημερινά δεδομένα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει μια τέτοια ανάγκη λόγω της ρευστής κατάστασης, που, όπως ανέφερε, υπάρχει.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται κουρασμμένος, απάντησε: «Όχι, είμαι μαχητής είναι η πολλοστή εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχω, είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησής του σε περίπτωση ήττας. Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών το φθινόπωρο, σημείωσε: «Αυτήν την ώρα δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές».

Σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, απάντησε ότι όπως αποδείχθηκε στην πορεία υπήρχαν υστερόβουλες επιδιώξεις και λάθη του Δημοσίου. Ως προς τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι περισσότερο «προσεκτική», «παρατηρητική» και «επιμελής στην εποπτεία των δημόσιων οργανισμών», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι δεν υπήρξε πολιτικό πρόσωπο που έβλαψε σκοπίμως τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της Βουλής, υπογράμμισε ότι όλες οι υποθέσεις που έφτασαν στη Βουλή διερευνήθηκαν και δεν υπήρχαν εκκρεμότητες, γι' αυτό και έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστούν οι εργασίες της Συνόδου.

Όσον αφορά το δίλημμα που έθεσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περί σοσιαλισμού και βαρβαρότητας, επανέλαβε πως το «βαρβαρότητα» είναι αδόκιμος όρος, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να διαλέξει μια άλλη φράση, και τονίζοντας πως «ασχέτως προθέσεων συνιστά ατόπημα». Σε ό,τι αφορά την καμπάνια της ΝΔ με τα πράσινα παπαγαλάκια, σημείωσε πως πρόκειται για κάτι ευρηματικό, που σε καμία περίπτωση δεν είναι προσβλητικό.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.