ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωεκλογές: Στις 20:00 το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

10:44 - 28 Μαϊ 2009 | Πολιτική
Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Το ντιμπέιτ, που θα μεταδοθεί διακαναλικά, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα συμμετέχουν έξι δημοσιογράφοι και ένας συντονιστής.

Στην αναμέτρηση ερωτήσεις θα θέσουν έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών και εκ μέρους της ΕΡΤ θα συντονίσει τη διαδικασία η Μ.Χούκλη. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για έξι θεματικές ενότητες, χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν σχόλια. 

Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1'.

Αναλυτικότερα, στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης
 
Τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν από το Mega η Ολγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Ν.Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από τον ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη.

Οι θεματικές ενότητες βάσει των οποίων θα τεθούν οι ερωτήσεις είναι:
1) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική 
2) Οικονομία και Ανάπτυξη
3) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα
4) Παιδεία
5) Περιβάλλον
6) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.