ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Παπακωνσταντίνου: Αγωγή για δημοσίευμα σχετικά με Siemens

14:04 - 02 Ιουν 2009 | Πολιτική
Αμεση ήταν η αντίδραση του Γ.Παπακωνσταντίνου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, που ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται σε «σκανδαλώδη σύμβαση» μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατάθεσε αγωγή κατά της εφημερίδας σήμερα, Τρίτη, ενώ έκανε λόγο για συκοφαντικές επιθέσεις.

''Παίρνοντας απευθείας 'γραμμή' από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η εφημερίδα 'Αυριανή', σήμερα, δημοσιεύει ένα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε εμένα. Έχω ήδη κινήσει διαδικασίες για άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας, με στόχο την προστασία του ονόματός μου από άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις. Θα εξαντλήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη,'' δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

 Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στη Siemens 147 εκατ. ευρώ, χωρίς διαγωνισμό και με απευθείας ανάθεση». Αναφέρεται σε σύμβαση μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρίας για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού το 2002, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και συνυπέγραψε την απευθείας ανάθεση του έργου στη Siemens.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα

Τις παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου, μετά τη διαφυγή στο εξωτερικό βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση Siemens, ενώ σε κόντρα βρίσκονται Ντ.Μπακογιάννη και Ν.Δένδιας εξαιτίας της καθυστέρησης της ενημέρωσης των αρχών. Μη ενημερωμένος για την υπόθεση δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.
 
Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα τα μέλη της οικογένειας του Χρ.Καραβέλα, ενώ οι λογαριασμοί του ιδίου στην Ουρουγουάη έχουν δεσμευθεί, σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.