ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανδημία της νέας γρίπης κήρυξε ο ΠΟΥ

18:51 - 11 Ιουν 2009 | Πολιτική
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στο 6, που είναι το ανώτατο επίπεδο της εξάβαθμης κλίμακας και υποδηλώνει πανδημία γρίπης, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική κυβέρνηση.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η γενική διευθύντρια του Οργανισμού δρ. Μάργκαρετ Χαν στις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων έχουν ανέλθει σε 27.737 σε 74 χώρες, ενώ έχει προκαλέσει 141 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ, ο οποίος διαπίστωσε μία ιδιαίτερα σημαντική εξάπλωση της επιδημίας στη Χιλή, ενώ χθες ήρθε σε επαφή με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη γρίπη, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν «αδιάσειστες» επιστημονικές αποδείξεις για την εξάπλωση του ιού σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται, ότι χθες εντοπίστηκε το έβδομο κρούσμα στη χώρα μας. Το περιστατικό αφορά μια 28χρονη γυναίκα που επέστρεψε από τη Βοστόνη. Η ασθενής έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.