ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση - σκούπα κατά των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

11:10 - 12 Ιουν 2009 | Πολιτική
Με ευρεία επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης που αποφασίστηκαν χθες στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν περίπου 180 μετανάστες χωρίς έγγραφα, κυρίως από την πλ. Ομονοίας και ειδικότερα την οδό Σωκράτους και το παλιό Εφετείο.

Από τις 180 προσαγωγές, οι 50 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε όσους συνελήφθησαν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σήμερα, Παρασκευή, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Οπως αναφέρει Το Βήμα, εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, της Ασφάλειας και των Τμημάτων Τάξης περικύκλωσαν την περιοχή από τις οδούς Ευριπίδου και Σοφοκλέους, Αθηνάς, Αγ.Κωνσταντίνου ως την πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, δεν περιορίστηκαν σε συλλήψεις στους δρόμους, αλλά μπήκαν μέσα σε όλα τα καταστήματα συλλαμβάνοντας όποιον θεωρούσαν ύποπτο.

Στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν στα Αστυνομικά Τμήματα Ομονοίας και Ακροπόλεως καθώς και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δεκάδες γυναίκες από την Αφρική που εκδίδονταν σε ξενοδοχεία πίσω από το Δημαρχείο, «βαποράκια» αλλά και χρήστες ναρκωτικών καθώς και πολλοί παράνομοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εγκρίθηκαν χθες, η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη να μετατρέψει δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σε κέντρα υποδοχής αλλοδαπών. Στόχος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., είναι σε λίγες ημέρες να πραγματοποιηθεί μεταφορά στα νέα κέντρα υποδοχής περίπου 5.000-7.000 λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για τους λαθρομετανάστες που περιμένουν να επιβιβασθούν λαθραία σε φεριμπότ, στο λιμάνι της Πάτρας. Παράλληλα, θα γίνεται προσπάθεια επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.