ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια βροχή μας σώζει

11:44 - 15 Ιουν 2009 | Πολιτική
Σάλο έχουν προακαλέσει οι δηλώσεις Μαρκογιαννάκη που έκανε με αφορμή την φωτά της Ριτσώνας όσον αφορά στις ελλείψεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης, που παρατηρήθηκε. Ο Χρ.Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνεται λελογισμένη χρήση των μέσων, κι αυτό διότι -όπως ανέφερε- κάθε χρόνο το υπουργείο πέφτει έξω σχετικά με τον προϋπολογισμό που αφορά στην πυρόσβεση με τα ελικόπτερα και μάλιστα υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σε σημαντικά ποσά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη στις εταιρίες και να υπάρχει πρόβλημα στην εξόφλησή τους.

«Γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ», είπε χαρακτηριστικά Παράλληλα, έκανε λόγο για βροχές στη Β.Ελλάδα έως και σήμερα, Κυριακή, και γενικώς καιρικές συνθήκες που δεν επιβάλλουν πλήρη ετοιμότητα.


Να σημειωθεί πως μόλις πριν λίγεημέρες ο κ. Καραμανλής επισκεπτόμενος το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος,έκανε λόγο
για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αμμεση ήταν η αντίδραση των αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος, ο πρόεδρος των οποίων δήλωσε πως έχουν από μήνες επισημάνει τις ελλείψεις τόσο στον. Κ. Μαρκογιαννάκη όσο και στον κ. Παυλόπουλο, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης παραποιεί την αλήθεια όταν αναφέρεται σε ημερήσια αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που τα ελικόπτερα ενοικιάζονται για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτήσης, και όχι με τη μέρα.  ’λλο η ετοιμότητα άλλο η χρήση τόνισαν.

Επίσης τόσο οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος όσο και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις θεωρούν αστεία τα περί βροχών, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί το Πυροσβεστικό Σώμα ο  πιο σημαντικός  μηχανισμός προστασίας του περιβάλλοντος, Δασοπροστασίας  και Δασοπυρόσβεσης, να στηρίζεται στο αν θα βρέξει ή όχι . Ιδιαίτερα μετά την καταστροφή της Πελοποννήσου, και της Πάρνηθας.

Η ετοιμότητα όσο και εάν κοστίζει. είναι επιτακτική τόνισε ο κ. Παντελεάκος, Πρόεδρος των αξιωματικών του αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος, τονίζοντας πως το Περιβάλλον έχει ανυπολόγιστη αξία, ενώ τα χρέη είναι μόλις 17 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παυλόπουλος πριν από δύο μήνες είχε δηλώσει πως οι μηχανισμοί πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κάτι που διαψεύδεται τώρα και επισήμως από τον κ. Μαρκογιαννάκη, οποίος λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα.

Τάκης Λαϊνάς
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.