ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ - Στο τραπέζι η μείωση της θητείας

10:12 - 16 Ιουν 2009 | Πολιτική
Με γοργές διαδικασίες προωθείται η πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη για μείωση της θητείας στους εννέα μήνες στο στρατό ξηράς από τον Αύγουστο. Σήμερα το μεσημέρι θα συζητηθεί η σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και ’μυνας ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ.Μεϊμαράκη, η ΕΣΣΟ του Αυγούστου θα υπηρετήσει 9 μήνες, ενώ μειωμένη θητεία θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009. Ειδικότερα, όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαΐου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά δύο μήνες.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις αναμένονται και για όσους υπηρετούν μειωμένη θητεία, για κοινωνικούς λόγους. Επιπλέον, με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στοχεύει στην σταδιακή κατάργηση της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.