ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

09:33 - 22 Ιουν 2009 | Πολιτική
Με επιτυχία διεχήχθησαν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο. Περί τους 300 προσκεκλημένους παρακολούθησαν από κοντά τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Οικοδεσπότης και πρώτος ομιλητής ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Κεντρικό μήνυμα της βραδιάς, που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση σε όλη την υφήλιο, ήταν το αίτημα της ενοποίησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η ξενάγηση περιέλαβε τις εξής στάσεις: Ράμπα (Ιερά των Κλιτύων), Τάμα (Ιερό του Ασκληπιού), Ανάγλυφο του Τηλεμάχου, Ευρήματα από το Ασκληπιείο, Πώρινο αέτωμα του Εκατομπέδου, Αρχαϊκά (Μοσχοφόρο - Πεπλοφόρο, κόρη Αντίνωρα, παις του Κριτία), Καρυάτιδες, Θωράκιο από την Αθηνά Νίκη, Αίθουσα του Παρθενώνα.

Για τα εγκαίνια βρέθηκαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας, της Κροατίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί της Σλοβακίας και του Βιετνάμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο καθώς και τρεις επίτροποι.

Απών από την αποψινή τελετή ήταν για λόγους υγείας ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανανέωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αγίας Έδρας, έξι υπουργοί Εξωτερικών, 21 υπουργοί Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος της UNESCO Κοϊχίρο Ματσουούρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.