ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα - Ο ρόλος της Scotland Yard

13:33 - 22 Ιουν 2009 | Πολιτική
Εντείνονται οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη για την δολοφονική επίθεση στα Πατήσια. Εν τω μεταξύ οι έρευνες για τη δολοφονία του αστυνομικού βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ ο Χρ.Μαρκογιαννάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν οι εισηγήσεις της Scotland Yard.

Κλιμάκιο της Scotland Yard είχε εισηγηθεί - στη διάρκεια αποστολής στην Αθήνα πριν λίγους μήνες - την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων, τη δημιουργία τράπεζας DNA και την παρακολούθηση μέσω των καμερών για τη ρύθμιση της κίνησης ως απαραίτητα μέτρα κατά της τρομοκρατίας. 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Κρήτη TV, την Κυριακή, 
τόνισε ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψη τις αλλαγές που πρότεινε η Scotland Yard, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησής τους. 

Εν τω μεταξύ στην εφημερίδα Το Βήμα, μίλησε για στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας και ζήτησε υπομονή για την ύπαρξη αποτελεσμάτων.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Σέχτα Επαναστατών και ο Επαναστατικός Αγώνας στρατολογούν νέα μέλη από το χώρο των αντιεξουσιαστών.
 
Σύμφωνα με το Mega, παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει φόβος για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, κυρίως εξαιτίας του ότι ακόμη δεν έχει σταλεί προκήρυξη από κάποια οργάνωση που να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια.

Οπως και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι ενδεχομένως θα υπάρξει και επόμενο χτύπημα, το οποίο θα ακολουθήσει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης και των δύο επιθέσεων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.