ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd)''Σέχτα Επαναστατών": "Τον λόγο τώρα έχουν τα όπλα''

09:25 - 24 Ιουν 2009 | Πολιτική
Aπειλές κατά πάντων εξαπολύει η ''Σέχτα Επαναστατών'' στην επτασέλιδη προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα τα Νέα, ενώ γίνεται προσπάθεια για να υπάρξει μια ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων. Ειδικοί αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν την προκήρυξη, με την οποία η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Αντώνη Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια. Η προκήρυξη θεωρείται από τις πιο σκληρές που έχει στείλει ποτέ τρομοκρατική οργάνωση. Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας

Σχετικά με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής, η οργάνωση σημειώνει:

«Η ιστορία πλέον του αντάρτικου πόλης θα μιλάει για την σημασία της κάθε στιγμής. Μια τέτοια στιγμή πολέμου ήταν στις 17 Ιουνίου στις 6.24 το πρωί όταν ένας ένοπλος σχηματισμός του εκτελεστικού μας βραχίονα πλησίασε τ' αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και εκτελέσαμε με 24 σφαίρες τον μπάτσο που φρουρούσε το σπίτι της ψευδό-μάρτυρος Σοφίας Κυριακίδου. Προσεγγίσαμε λοιπόν τo στόχο και αφού ελέγξαμε περιμετρικά τον χώρο της επίθεσης εκτελέσαμε το σχέδιο της οργάνωσης μας κι αποχωρήσαμε με επιτυχία.

Ο μπάτσος που εκτελέσαμε υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η εν λόγω υπηρεσία αυτοπαρουσιαζόταν ως η υπερελίτ του αστυνομικού σώματος παρ΄ όλο που έχει μηδαμινές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Όλη την ώρα μας 'ακουμπάνε', μας 'γνωρίζουν', μας 'παρακολουθούν' και όταν παρουσιαζόμαστε οικειοθελώς σ΄ ένα από τα στελέχη τους, όπως αυτό στα Πατήσια, 'γκρινιάζουν' ότι τους χτυπάμε πισώπλατα κι άνανδρα. Δηλαδή τι θέλουν; Να τους παίρναμε τηλέφωνο να τους ενημερώσουμε για την 'επίσκεψη' μας; Εμείς φταίμε που δεν είμαστε ακατάδεκτοι και αποδεχόμαστε τις προ(σ)κλήσεις τους. Πόλεμο έχουμε μαλάκες, όχι πάρτυ για να μας κατηγορείτε ότι ήρθαμε ακάλεστοι. Αλλωστε στη συγκεκριμένη υπηρεσία της Αντιτρομοκρατικής όπως και σ΄ όλα τα σώματα ασφαλείας το περιβραχιόνιο του πένθους ταιριάζει πολύ με τις στολές τους.
 
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου μπάτσου ήταν γι' αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμα πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής που ο ίδιος είχε κάνει αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του. Για εμάς τα λόγια που γράφουμε είναι σαν τις σφαίρες, όταν 'φύγουν' απ' το όπλο δεν μπορούν να επιστρέψουν, πρέπει να βρουν τον στόχο τους. Είχαμε γράψει 'αν δεν αρχίσετε να υποβάλλετε παραιτήσεις θ' αρχίσετε να μετράτε φέρετρα'. Καλά ξεμπερδέματα. Προωθούμε την επαναστατική βία και κατ' επέκτασιν τις ένοπλες δολοφονίες εναντίον του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος. Θα τους χτυπάμε με κάθε τρόπο και μέσο.»

Απειλές κατά πάντων 

Στην προκήρυξη η ''Σέχτα'' απειλεί τόσο τη μάρτυρα σε δικαστική υπόθεση που φρουρούσε ο υπαρχιφύλακας όσο και τους μάρτυρες στην υπόθεση δολοφονίας του, ενώ προειδοποεί για πολιτικές εκτελέσεις.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά φαντασιόπληκτη κυράτσα να προσβάλλει την τιμή και την ιστορία του Ε.Λ.Α. Αν η Σοφία Κυριακίδου συνεχίσει το παραλήρημα και τις ψευτιές της θα της ξεριζώσουμε την γλώσσα, όπως και σε κάθε επίδοξο 'πολυλογά' στο μέλλον. Να το θυμούνται αυτό όλοι οι περίοικοι της περιοχής που αυτοβούλως θα θελήσουν να δώσουν πληροφορίες.

Γνωρίζουμε τα ονόματα τους και τα κουδούνια τους, τα΄ αυτοκίνητα τους και τον τόπο εργασίας τους, όπως γνωρίζαμε και τις συνήθειες της κατάπτυστης Σοφίας Κυριακίδου και τους 'μοναχικούς' περιπάτους της στην λαϊκή αγορά χωρίς την συνοδεία γοριλλών. Οι αυτόπτες μάρτυρες που δίνουν στοιχεία στην αστυνομία θα αντιμετωπίζονται ως μπάτσοι».

«Έτσι τα ΄χαμε πει και οι πράξεις από' δω και πέρα θα σφραγίσουν τα λόγια μας με δεσμούς αίματος των εχθρών μας [...] Η πρακτική της εκτέλεσης εξυπηρετεί το πρόγραμμα της μόνιμης απειλής που είχαμε ήδη εξαγγείλει στην 1η μας ανακοίνωση. Από 'δω και πέρα οι πολιτικές εκτελέσεις περνάνε στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων μας. [...] Τώρα ξέρετε ποιος έχει σειρά... και η λίστα είναι μεγάλη κουφάλες, θα σας χτυπάμε χωρίς κανένα έλεος»...
 
Ιδεολογικό πλαίσιο

Ιδεολογικά προσεγγίζουν οι συντάκτες της προκήρυξης τόσο τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε, όσο και αυτές που σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Ο εχθρός είναι παντού αλλά κυρίως είναι εδώ. Στα αστικά κέντρα, στα πλοκάμια της μικροοικονομίας των συντηρητικών στρωμάτων, στα κέντρα λήψης αποφάσεων του μεγάλου κεφαλαίου, στους θιασώτες της πολιτικής σκηνής, στα δημοσιογραφικά θεωρεία και τους εργολάβους τους, σε οτιδήποτε δια
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.