ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι πανεπιστημιακοί

14:26 - 24 Ιουν 2009 | Πολιτική
Νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά σχεδιάζει η ομοσπονδία πανεπιστημιακών, ΠΟΣΔΕΠ, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά της. Παράλληλα, κρίσιμα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης θα συζητηθούν κατά την 61η Σύνοδο Πρυτάνεων ΑΕΙ που ξεκινά την Παρασκευή στα Γιάννενα. Παρών στην έναρξη θα είναι ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη πρόταση για το εξεταστικό σύστημα από τους πρυτάνεις.

Σύμφωνα με το Βήμα οι πρυτάνεις θα συζητήσουν στη Σύνοδο σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τα ΑΕΙ: 

- Συνολικό «λίφτινγκ» στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και διόρθωση των δυσλειτουργιών που έχουν προκαλέσει διατάξεις του. Μεταξύ αυτών αλλαγή των διατάξεων για τα εκλεκτορικά σώματα των πανεπιστημιακών (που απαρτίζονται πλέον κατά το 1/3 τους από μέλη άλλου πανεπιστημίου εκτός του κρινόμενου μέλους Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), των διατάξεων που αφορούν το πολλαπλό σύγγραμμα, την καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές και τον 4ετή προγραμματισμό των πανεπιστημίων μαζί με την πολιτεία.

- Αλλαγή της ρύθμισης που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Γιαννάκου στην Παιδεία και απαγόρευε στους νυν πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των ΑΕΙ να θέσουν υποψηφιότητα για μία ακόμη τετραετία στη διοίκηση των ιδρυμάτων τους.

- Να έχουν τα πανεπιστήμια αποφασιστικό ρόλο στον καθορισμό της εξεταστέας ύλης και στον αριθμό των εισακτέων φοιτητών στα προγράμματά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.