ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Καραμανλή- Δήμα με επίκεντρο τις κλιματικές αλλαγές

15:40 - 04 Αυγ 2009 | Πολιτική
Η πορεία των διαπραγματεύσεων για τις κλιματικές αλλαγές ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιου για το περιβάλλον Σταύρου Δήμα.

«Επιδιώκουμε να έχουμε συνολική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, να περιορίσουμε τη θερμοκρασία στον πλανήτη, και να αποτραπούν οι καταστροφικές και χωρίς επιστροφή συνέπειες των κλιματικών αλλαγών», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ο κ. Δήμας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις διάφορες φάσεις που θα προηγηθούν της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη και ιδιαιτέρως στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Βόννη σε λίγες ημέρες όπως και στις συναντήσεις των ηγετών του πλανήτη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα οι ηγέτες του κόσμου να βοηθήσουν για μια αποτελεσματική συμφωνία και επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως και σε συνεργασία με άλλους διεθνείς εταίρους μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, (πρέπει) «να πετύχουμε αυτό το οποίο η επιστήμη έχει προσδιορίσει ως απόλυτα αναγκαίο, δηλαδή μια συμφωνία που θα μειώνει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου».

Ειδικότερα, ο Έλληνας επίτροπος ανέφερε ότι στόχος είναι το 2020 η μείωση να είναι 25% με 40%, και το 2050 να είναι 80% για τις ανεπτυγμένες χώρες και 50% για το σύνολο του κόσμου. Επίσης τόνισε πως η στήριξη της πορείας των διαπραγματεύσεων για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σημαντική.

Τέλος, είπε πως δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό θέματα εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πολιτικό περιβάλλον απάντησε: «Εσείς τα ξέρετε καλύτερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.