ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα γρίπη: Πέμπτο σοβαρό κρούσμα στην Ελλάδα

15:52 - 13 Αυγ 2009 | Πολιτική
Το πέμπτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο άνδρας νόσησε, ενώ βρισκόταν σε διακοπές. Παρουσιάστηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με αναπνευστική δυσχέρεια, όπου και διασωληνώθηκε. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ, σε καλή κατάσταση αλλά σε απομόνωση νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan 29χρονη Γερμανίδα, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Aida Vita σημαίας Ιταλίας, η οποία πάσχει από τη νέα γρίπη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νομαρχία Πειραιά ενημερώθηκε χθες το απόγευμα στις 18.00 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σχετικά με περιστατικό ασθενούς που παρουσίαζε υψηλό πυρετό, ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης, στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατέπλευσε χθες στις 8 το πρωί στον Πειραιά, προερχόμενο από λιμάνι του Βόλου με προορισμό τη Μύκονο.

Αμέσως στο κρουαζιερόπλοιο έσπευσε κλιμάκιο ιατρών της Νομαρχίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντινομάρχη Βασίλη Βαλσαμάκη προκειμένου να μεριμνήσει για τις διαδικασίες ελέγχου, ενώ υπήρξε επικοινωνία για τον χειρισμό του περιστατικού με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

Κατόπιν απόφασης της αξιωματικού ιατρού του πλοίου η Γερμανίδα υπήκοος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Metropolitan, όπου σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε από την εξέταση του φαρυγγικού επιχρίσματος, με τη μέθοδο PCR, ότι νοσεί από τη νέα γρίπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.