ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή πολιτική κόντρα μετά τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου

09:27 - 14 Αυγ 2009 | Πολιτική
Ο κατονομασμός δύο στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τον Μ.Χριστοφοράκο στην υπόθεση της Siemens, έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων. Σύμφωνα με το ένταλμα επιβολής ποινής που εκδόθηκε απ'το ειρηνοδικείο Μονάχου, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens είχε συμφωνήσει στα τέλη του 2003 με τον Ι.Βαρθολομαίο και τον Κ.Γείτονα ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μιλώντας στον Αlpha 989 επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει λάβει χρήματα από τη Siemens, ενώ αναφερόμενος στον ίδιο τον κ. Χριστοφοράκο είπε: «Είναι προφανές ότι συκοφαντεί και προβοκάρει. Ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος. Είναι υπόλογος απέναντι στην Δικαιοσύνη και την γερμανική και την ελληνική. Εν προκειμένω προσπαθεί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τη θέση του. Όπως γνωρίζετε, ο κατηγορούμενος δικαιούται να λέει το οτιδήποτε.» 

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ δήλωσε άγνοια για τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, επαναλαμβάνοντας όμως ότι όλες οι επίμαχες συμβάσεις υπογράφηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του κ. Τσουκάτου. «Ο κ. Τσουκάτος ομολόγησε χωρίς να έχει πει ο κ. Χριστοφοράκος οτιδήποτε για αυτόν. Διότι συνελήφθη με λογαριασμούς, σε εισαγωγικά το 'συνελήφθη', να διακινεί χρήματα μέσω τραπεζικών λογαριασμών από το εξωτερικό, τα οποία να έφτασαν στην Ελλάδα, και έφτασαν στα χέρια του στη Χαρ. Τρικούπη» προσέθεσε.

«Η αμηχανία της ηγεσίας της ΝΔ στην απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι έκδηλη. Αυτό όμως, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους. Το αμείλικτο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και αφορά τη χώρα και τους πολίτες είναι, για ποιο λόγο δεν ζητούν ό,τι ζητά και το ΠΑΣΟΚ. Να έλθουν στο φως, στοιχεία και αποδείξεις,» ήταν η απάντηση στον κ. Λ.Ζαγορίτη από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.
 
«Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο δεν ανοίγει ο φάκελος της SIEMENS, μοναδικός υπεύθυνος και γι αυτό έκθετος, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ευθύνεται για το γκρίζο πολιτικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, από γερμανικού εδάφους. Ευθύνεται, γιατί δεν δέχθηκε τη διερεύνηση του σκανδάλου από Εξεταστική Επιτροπή. Ευθύνεται, γιατί μεθόδευσε έτσι τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε όλες της τις πτυχές,» τόνισε. 

Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση να ζητήσει από τους δικηγόρους του κ. Χριστοφοράκου να προσκομίσουν τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι διαθέτει για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι οι ίδιοι οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου έχουν αναλάβει -μέσω δήλωσης στο Βήμα- τη δέσμευση να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία.

«Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία» καταλήγει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

O Nτίνος Ρόβλιας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το σχέδιο της ΝΔ για συσκότιση της περιόδου 2004-2007 έχει αποκαλυφθεί. Έχει γίνει κατανοητό από τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα διαψεύδονται οικτρά οι κομπορρημοσύνες της ΝΔ περί δήθεν μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens.

» Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για να έρθουν όλα στο φως.»

Σε απάντηση του κ.Ρόβλια οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας ότι «το ΠΑΣΟΚ εμμένει να αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, να ασκεί κριτική, να υποδεικνύει επιλογές, να αποδέχεται 'παραγραφές', να υιοθετεί άκριτα ισχυρισμούς υποδίκου -κατά το σκέλος μόνο που κρίνει ότι το συμφέρει- και να λειτουργεί συμπληρωματικά στην υπερασπιστική γραμμή του»
 
«Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που προ ολίγων εβδομάδων πρότεινε αμνηστία με αντάλλαγμα την κατάθεση Χριστοφοράκου και που συνεχίζει να ερωτά και ουδόλως να απαντά» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Παράλληλα,  η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τόνισε ότι όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, εάν η ΝΔ είχε δεχθεί τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για εξεταστική επιτροπή. «Αλλά η ζωή εκδικείται. Και τώρα έχουμε φθάσει όλοι στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να ζούμε με τους χρησμούς Χριστοφοράκου»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.