ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρ.Παυλόπουλος: Ως τον επόμενο Ιούνιο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες

17:04 - 17 Αυγ 2009 | Πολιτική
Μέχρι τον επόμενο Ιούνιο σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη χρηματοδότηση των κομμάτων αποκλειστικά από τον κρατικό προύπολογισμό, την είσοδο στην ιεραρχία υπαλλήλων που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 Ο ΥΠΕΣ επίσης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για στείρα άρνηση σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία. Προσέθεσε δε ότι στην συνταγματική αναθεώρηση του 2006 το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέθεσε πρόταση, ούτε καν ήρθε να την στηρίξει και «αποχώρησε προσχηματικά, επικαλέστηκε άτυπες ψηφοφορίες ενώ η πραγματικότητα ήταν γνωστή, αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του για το άρθρο 16».

Ανέφερε ακόμη ότι από την αναθεώρηση του 2001 είναι σε εκκρεμότητα η ψήφος των αποδήμων και ο σχετικός νόμος δεν ψηφίστηκε με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, δήλωσε, θα έρθει μετά από συζήτηση με τα κόμματα νέος νόμος και παράλληλα τόνισε ότι με την αναθεώρηση του 2006 η Πολιτεία επιβάλλεται να πάρει μέτρα σχετικά με την προστασία των νησιωτικών και ορεινών όγκων.

Οπως δήλωσε, άμεσα θα εκδοθεί ο σχετικός εκτελεστικός νόμος, ενώ ήδη υπάρχει η διάταξη για την μοριοδότηση όσων επιλέγουν να μείνουν σ'αυτές τις περιοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.