ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη φωτιές σε όλη τη χώρα

16:02 - 20 Αυγ 2009 | Πολιτική
Σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Η πιο σημαντική από αυτές, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Μαγούλας γύρω στις 13:30 σε δασική έκταση, κοντά στο εργοστάσιο της Τιτάν. Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στην είσοδο του εργοστασίου και σύντομα επεκτάθηκε προς τα λατομέια που βρίσκονται στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, πως έντονη είναι η ανησυχία μήπως επεκταθεί η φωτιά προς τη βιομηχανική περιοχή και τις εγκαταστάσεις του τελωνείου όπου υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα για εκτελωνισμό.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η ένταση των οποίων φθάνει έως και τα 8 Μποφώρ.
 
Πυρκαγιά επίσης καίει χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Κορωπίου - Μαρκοπούλου. Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης και σε δασική έκταση στην περιοχή Χιονάτα, στην Κεφαλονιά. Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα και στην περιοχή Δρέπανο Αχαΐας, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερα υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς την Παρασκευή (21/08) για τις περιοχές: Νομαρχίες Λέσβου , Χίου , Σάμου, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) , Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής , Αθηνών , Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κηθύρων) , Βοιωτίας , Κορινθίας , Λακωνίας και Χανίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.