ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γιαγιά μου και ο κ. Καραμανλής

10:37 - 28 Αυγ 2009 | Πολιτική
Η φιλολογία και παραφιλολογία για το τι θα κάνει ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στο ζενίθ. Τα σενάρια κάνουν λόγο είτε για μίνι ανασχηματισμό, είτε να πάει σ εκλογές, είτε να μην κάνει τίποτα ως τα τέλη του έτους καθώς για να έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, οι πρώτες εκλογές πρέπει να γίνουν τον Φεβρουάριο, οπότε η προεκλογική περίοδος αρχίζει τον Ιανουάριο. Ειδικά το τελευταίο μέχρι και η γιαγιά μου το αντιλαμβάνεται. Αξίζει όμως κανείς να δει την ουσιαστική πολιτική προσφορά αυτών των σεναρίων εφόσον πραγματοποιηθούν.

Με τον ανασχηματισμό, ο κ. Καραμανλής κάνει απλά μια τρύπα στο νερό. Ποιούς Υπουργούς θα αλλάξει, και για πόσο χρόνο;  Τέσσερις μήνες ως τον Ιανουάριο; Αλλάζει τίποτα; Μήπως θα γίνουν οι βαθιές ριζοσπαστικές τομές, τις οποίες ευαγγελιζόταν τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις;  Μήπως θα εδραιωθεί η διαφάνεια; H χρηστή διοίκηση; Θα ενταθεί ο υποτιθέμενος αντιγραφειοκρατικός αγώνας; Ακόμη και μικροπολιτικά να το δούμε μήπως θα βελτιωθεί η εικόνα της παραπαίουσας Κυβέρνησης, ίσως τα πλέον αναποτελεσματικής που υπήρξε από την μεταπολίτευση και μετά; Ασφαλώς όχι. Και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά η γιαγιά μου.

Τι του απομένει λοιπόν; Να πάει άμεσα σ εκλογές ή και αυτό είναι πολύ φρέσκο σενάριο που προωθούν κάποιοι κύκλοι να πάει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό τουλάχιστον επιζητά ο ΣΕΒ, κάτι που άφησε άφωνη τη γιαγιά μου.

Παιδί μου είπε,  τι συγκυβέρνηση; Κατ αρχήν ποιος θέλει να συγκυβερνήσει με κάποιους που δεν μπορούν μοιράσουν ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα; Και μετά θα συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ αυτούς που το έβριζαν πατόκορφα και με το χειρότερο τρόπο; Δεν άκουσε προχτές αυτό που τους είπαν ότι τo έχουν στο DVD τους; Στο DNA τους γιαγιά, σαν να λέμε στο αίμα τους. DVD είναι αυτό που σου βάζω και βλέπεις Ηλιόπουλο και Χατζηχρήστο.

Δεν είναι μόνο θέμα αξιοπρέπειας , συνέχισε απτόητη η γιαγιά, είναι και πως και μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ, και φρέσκο είναι, και ιδέες έχει και δεν συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Ασπρο λέει ο ένας Μαύρο ο άλλος.  Μερικές φορές αυτό είναι κακό και δεν βοηθάει, αλλά αφού δεν συμφωνούν πως θα συνεννοηθούν;

Και με την οικονομία μας που πάει από το κακό στο χειρότερο τι θα κάνει ρώτησε η γιαγιά; Κάθε χρόνο δεν μαζεύονται στη Βουλή τα Χριστούγεννα για να μας πουν τι θα κάνουνε του χρόνου; Έτσι περιέγραψε γραφικά η γιαγιά την κατάρτιση και συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τι εννοείς τι θα γίνει ρώτησα. « Μα παιδί μου, αφού δεν κατάφερε να ξεχορταριάσει το δημόσιο μονοπάτι  που του παραχώρησε η κοινότητα δηλαδή εμείς, είναι σαν   αποφασίσει αυτός για του χρόνου και να το φράζει κάνοντας τη ζωή δύσκολη στο γείτονα. Δεν το καταλαβαίνεις; Αποφασίζουν αυτοί για το από πού θα περάσει ο άλλος θέλει δε θέλει. Είναι σωστό αυτό; To μονοπάτι πρέπει να είναι ελεύθερο γιόκα μου. Να περνάει όποιος θέλει και αν είναι καλός νοικοκύρης να το ξεχορταριάσει»

Κούνησα το κεφάλι μου σκεπτόμενος σοφή γιαγιά. Eχει περάσει Κατοχή, Εμφύλιο, Ανένδοτο, Χούντα, ως και τη συγκυβέρνηση του 89 πέρασε. Θα ήθελα να πω, ότι μου θύμισε τον Τσανς τον Κηπουρό, από το βιβλίο του Κοζίνσκι, που ενσάρκωσε απολαυστικά ο Πήτερ Σέλλερς στη μεγάλη οθόνη, αλλά η γιαγιά τάχει τετρακόσια.

Μιλάει λίγο και όταν πρέπει και στην παρούσα περίπτωση άφησε να εννοηθεί πως ο κ. Καραμανλής το μόνο που έχει να κάνει, είναι να πάει για εκλογές και  αφού δεν ξεχορτάριασε το μονοπάτι να αφήσει εδώ και τώρα  το ΠΑΣΟΚ να το κάνει.

Να αφήσει  δηλαδή τη στρατηγική της καμένης γης, την οποία φροντίζει μεν να φορτώσει στην κρίση που τον έπιασε στον ύπνο,  στην ουσία όμως για μία ολόκληρη πενταετία, έκανε απειροελάχιστα πράγματα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα&n

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.