ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκλογικού αγώνα της ΝΔ

19:51 - 07 Σεπ 2009 | Πολιτική
Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται η Ρηγίλλης για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ενόψει της 4ης Οκτωβρίου. Το μεσημέρι, συνεδρίασε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, υπό τον Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο τα ψηφοδέλτια, τη διαφημιστική καμπάνια του κόμματος και τις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού. Όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καραμανλής δήλωσε πώς "έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο" και πως είναι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί. "Η εποχή του ξύλινου λόγου τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει θέσεις, προτάσεις, προγράμματα και ποσά όχι σήμερα αλλά χθες", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποίησε τη γλώσσα της αλήθειας και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν ποιον θα επιλέξουν.

Όπως έγινε γνωστό, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, ’ννα Μπενάκη δε θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.

"Έπειτα από εικοσιοκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει η κ. Μπενάκη σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον για την εμπιστοσύνη που της έδειξε κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Σε απάντησή του ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι σέβεται την απόφαση της κ. Μπενάκη, ευχαριστώντας την για όσα έχει προσφέρει στην παράταξη της ΝΔ.


Γ. Κουμουτσάκος: Θα αποκαλυφθεί ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ


"Το αποτέλεσμα της εκλογής της 4ης Οκτωβρίου θα κρίνει την πορεία της χώρας στους δύσκολους καιρούς μιας διεθνούς κρίσης, που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 80 χρόνια", δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

Εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι "οι Ελληνες πολίτες να είναι βέβαιοι ότι στις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθεί ότι ο επιπόλαιος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του οδηγεί σε αδιέξοδο. Απέναντι στο αδιέξοδο αυτό της αοριστολογίας και των αντιφατικών υποσχέσεων χωρίς όριο, που οδηγεί σε εξεπέραστους κινδύνους, η ΝΔ έχει πάρει θέση ευθύνης. Αυτή την κρίσιμη ώρα καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν την πολιτική και τον ηγέτη, τον κυβερνήτη που θα εξασφαλίσουν προοπτική και ελπίδα με δύσκολες αλλά απολυτα αναγκαίες αποφάσεις, πρόσκαιρα όχι ευχάριστες αλλά που αποτελούν το μόνο σίγουρο δρόμο για την οριστική έξοδο από τη σημερινή κρίση".

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.