ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτος θάνατος από τη νέα γρίπη στη χώρα μας

10:57 - 15 Σεπ 2009 | Πολιτική
Ο πρώτος θάνατος καθαρά από τη νέα γρίπη σημειώθηκε στη χώρα μας τα ξημερώματα. Πρόκειται για έναν 29χρονο Γάλλο, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας του Σισμανόγλειου πάσχων από βαρύτατη πνευμονία η οποία οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ασθενής παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια από την οποία και κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε στη χώρα μας σε μια 30χρονη Γαλλίδα, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Europa, η οποία νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Τον Οκτώβριο τα εμβόλια

Εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι πρώτες 500.000 δόσεις εμβολίων. Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Π.Ευσταθίου, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό στους 53 νομούς της χώρας.

Ωστόσο, τα εμβόλια δεν θα χορηγηθούν άμεσα, καθώς η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.