ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων λόγω της νέας γρίπης

11:31 - 17 Σεπ 2009 | Πολιτική
Το κλείσιμο των σχολείων υπό προϋποθέσεις εξετάζει μεταξύ άλλων στη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Εν τω μεταξύ, σε 2.149 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφτηκαν 48 νέα περιστατικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», μία από τις προτάσεις που θα συζητήσουν οι ειδικοί είναι το κλείσιμο των σχολείων για έξι ημέρες εάν καταγραφούν σε σχολική αίθουσα τρία έως πέντε περιστατικά της νέας γρίπης. Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και αν εκδηλώσουν πυρετό πάνω από 37,5 μαζί με ένα ακόμη σύμπτωμα (βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, μυαλγίες) περισσότερα από πέντε παιδιά. Μία άλλη πρόταση είναι να κλείνουν τα σχολεία, όταν απουσιάζει το 50% των μαθητών. 

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καταρτίζουν ειδικό σχέδιο δράσης. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ιδρύματος προτείνει στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τη συγκρότηση ομάδας εξειδικευμένων πανεπιστημιακών που θα συμμετέχουν στην ορθή ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νέα γρίπη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.