ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζάνι που κοχλάζει η ΝΔ

10:48 - 08 Οκτ 2009 | Πολιτική
Ως πριμοδότηση της υποψηφιότητας της Ντ.Μπακογιάννη για την προεδρία της ΝΔ, εκλαμβάνεται από στελέχη της Ρηγίλλης η απόφαση του Κ.Καραμανλή να εκλεγεί ο διάδοχός του το συντομότερο δυνατό διάστημα, στις 7 Νοεμβρίου, απορρίπτοντας την πρόταση για ανοιχτό συνέδριο και εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη, αυτή, στην περίπτωση αυτή, αποκτά πλεονέκτημα αυτός που έχει στημένο και λειτουργικό μηχανισμό, σηλαδή στην περίπτωση αυτή, η κ. Ν. Μπακογιάννη.

Στη μάχη της διαδοχής φέρεται να μπαίνει ο Αρ.Σπηλιωτόπουλος. Ο πρώην υπουργός Παιδείας προτείνεται από δεκάδες κομματικά στελέχη ανά την περιφέρεια ως αξιόπιστη λύση που έχει -όπως επισημαίνουν- τα εχέγγυα για την ενότητα του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κίνηση συλλογής υπογραφών και για υποψηφιότητα του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Ο ίδιος πάντως -κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Παιδείας- απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας: «Σήμερα είναι η ημέρα για την Παιδεία».

Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου τη συμμετοχή του στις διαδικασίες εκλογής προέδρου δίνει το μεσημέρι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

<b>Κλειστό το συνέδριο</b>

Ο Κώστα Καραμανλής ανακοίνωσε, την Τετάρτη, πως το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου με μοναδικό αντικείμενο διαβούλευσης την εκλογή του διαδόχου του -ή της διαδόχου του.

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε διατυπώσει πρόταση για ανοιχτό συνέδριο και εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος. Την πρόταση αυτή στήριξε και ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα είχε πρόβλημα και με την κλειστή διαδικασία του εκτάκτου συνεδρίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.