ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρο από τη βάση ζητούν Μπακογιάννη-Αβραμόπουλος

13:38 - 08 Οκτ 2009 | Πολιτική
Υπερ της εκλογικής της ηγεσίας της ΝΔ από τη βάση, μέσω ανοικτού συνεδρίου, τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. "Έχω από το 2000 ταχθεί υπερ της εκλογής προέδρου από τη βάση", είπε η κ. Μπακογιάννη. Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου μετά την έξοδό του από τη Ρηγίλλης.


Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ωστόσο ότι η ΝΔ διαθέτει καταστατικό και δεν μπορούμε να το υποβαθίσουμε σε κουρελόχαρτο' και ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος έχει δρομολογήσει διαδικασία εκλογής προέδρου σύμφωνα με αυτό, οφείλουμε να το σεβαστούμε.
Επισήμανε ακόμη ότι από το επόμενο συνέδριο, η εκλογή προέδρου θα γίνεται από τη βάση. Επίσης, η κ. Μπακογιάννη παραιτήθηκε από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, σηματοδοτώντας κατ' ουσία την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε κι αυτός εκλογή προέδρου κατευθείαν από τη βάση, ώστε να είναι η εκλογή του αποτέλεσμα της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης.

Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του τόνισε ότι δέχεται οποιαδήποτε διαδικασία αρκεί αυτή να είναι αδιάβλητη. "Δέχομαι οποιαδήποτε συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο, αρκεί να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών", δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή. Επίσης έκανε έκκληση να μην γίνει συνέδριο μιας μέρας. 'Προς θεού, όχι συνέδριο μιας ημέρας', είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.