ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου

09:04 - 09 Οκτ 2009 | Πολιτική
Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, θα έχει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητα του Υπουργού των Εξωτερικών, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει στην Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.


Στη σύνοδο παίρνουν μέρος η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Ελλάδα, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Μολδαβία, η Ρουμανία η Σερβία και η Τουρκία.

Η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς λαμβάνει χώρα μία μέρα μετά την διαρροή στοιχείων της έκθεσης της Κομισιόν όσον αφορά την προενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας στην οποία οι Βρυξέλλες επαναλαμβάνουν την απαίτηση τους αφενός για επιτάχυνση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και αφετέρου για περαιτέρω προσπάθειες όσον αφορά την εξομάλυνση των σχέσεων με Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις άλλες χώρες της περιοχής οι επιμέρους εκθέσεις για τα κράτη δίνουν έμφαση στην εκτεταμένη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα και επισημαίνεται πως ο δρόμος προς την ένταξη είναι μακροχρόνιος. Σε καλύτερη μοίρα είναι μόνο η Κροατία, που ενδέχεται να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις της να εντός του έτους , από την οποία ωστόσο ζητείται να βελτιώσει το δικαστικό της σύστημα και να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.