ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσαγωγές στα Εξάρχεια - Aμεσα αντανακλαστικά από τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

11:03 - 09 Οκτ 2009 | Πολιτική
Αμεσα αντανακλαστικά έδειξε η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς πριν καλά-καλά μπει στα γραφεία του υπουργείου, το βράδυ της Πέμπτης εξαπολύθηκε μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης στο άλλοτε άβατο κέντρο των Εξαρχείων, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σειρά προσαγωγών από την περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και έλεγχους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά την επιδρομή αγνώστων σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, συμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης ζήτησε αλλαγή σχεδιασμού, ώστε να αποφευχθούν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι ζήτησε από τους στρατηγούς της Αστυνομίας 'μεγαλύτερη κινητικότητα' από τη νεοσύστατη ομάδα ταχείας επέμβασης Δέλτα.

Βούγιας: Η ανομία θα παταχθεί

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη και πως η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βούγιας υπογράμμισε πως πλέον θα υπάρχει σαφήνεια εντολών προς την αστυνομία, ώστε να γνωρίζει πως πρέπει να ενεργήσει και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως άλλωτε να καίγεται η Αθήνα και άλλωτε η εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.