ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνουν οι αδειοδοτήσεις για κολέγια-

11:47 - 09 Οκτ 2009 | Πολιτική
'Πάγωμα' των αδειοδοτήσεων για τα κολέγια και ανασύσταση του οργάνου που πραγματοποιεί τον εθνικό διάλογο σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα υπουργός Παιδείας κα ’ννα Διαμαντοπούλου. Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις άδειες λειτουργίας που υπέγραψε ο προκάτοχός της, ’ρης Σπηλιωτόπουλος.

Τέλος, εξετάζεται και το ενδεχόμενο για το εάν θα παραμείνει ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι καθηγητές Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) και των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) επικρίνουν τον πρώην υπουργό Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλο επειδή επέλεξε να υπογράψει -ως «Υπηρεσιακός» και ένα βήμα πριν την κάλπη- την απόφαση χορήγησης αδειών λειτουργίας για 38 κολέγια, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του περί αναστολής των σχετικών διαδικασιών, τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει.

"Η δυσεξήγητη αυτή πράξη του κ. Σπηλιωτόπουλου, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, ελέγχεται ως πολιτικά ανήθικη και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για αδιαφανείς και περίεργες διασυνδέσεις με τους 'κολεγιάρχες' επιχειρηματίες", επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.