ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο το ραντεβού των δελφίνων στη ΝΔ

20:27 - 09 Οκτ 2009 | Πολιτική
Ραντεβού για το Σάββατο, ώστε να ανοίξουν τα χαρτιά τους, έδωσε στους φερόμενους ως διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Η συνάντηση των υποψηφίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 όπου θα συζητήσουν με μέλη της Επιτροπής Συνεδρίου τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας σημείωσε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες σκέψεις και προτάσεις.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η ενασχόληση με το συνέδριο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει το θεσμικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο έλεγχος της νέας κυβέρνησης, ενώ κατάλεξαν ότι καθήκον όλων είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σε μια πρωτοβουλία του με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους φερόμενους ως υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και να εκλέξει γραμματέα, ενώ παρουσίασε και ένα πλαίσιο προκειμένου η διαδικασία εκλογής να είναι αδιάβλητη και να οδηγηθούν όλοι σε μια ενωτική συνεδρίαση για το καλό της παράταξης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι αυτοσκοπός τα αξιώματα, ούτε η φανέλα, με ενδιαφέρει η ΝΔ και να προστατεύσω τη ΝΔ είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Σήμερα συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με τον Δ. Αβραμόπουλο, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί την πρόσκληση του.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Μ. Έβερτ, ενώ το απόγευμα είχε συνομιλίες και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από τους οποίους ζήτησε τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.