ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ξεκαθαρίζουν οι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής

10:10 - 13 Οκτ 2009 | Πολιτική
Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία της ΝΔ, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, πρόσθεσε όμως ότι αναμένει να οριστικοποιηθούν η διαδικασία εκλογής. «Ναι, είναι στις προθέσεις μου, αναμένω όμως να οριστικοποιηθεί η διαδικασία» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.


Στο μεταξύ, τόσο ο Δ. Αβραμόπουλος όσο και ο Α. Σαμαράς έλαβαν το απόγευμα μέρος σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί λύση στη διαδικασία εκλογής.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, όπως ο ίδιος ο κ. Σιούφας δήλωσε, είχε προσκληθεί και η κ. Μπακογιάννη, η οποία του δήλωσε πως δεν επιθυμεί να προσέλθει, πρόσθεσε όμως πως θα αποδεχτεί όποια λύση συμφωνηθεί, αρκεί αυτή η λύση να κατατείνει στην ενότητα του κόμματος.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι έτοιμη "να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ", επισημαίνοντας πως "ο δρόμος δεν είναι εύκολος", αλλά εξέφρασε την πίστη της "στις αστείρευτες" - όπως είπε - "δυνάμεις της μεγάλης παράταξης".

Πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως "δεν περισσεύει κανείς". Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς, εξερχόμενοι το βράδυ από τη συνάντηση με τον κ. Σιούφα, δεν τοποθετήθηκαν επί της δήλωσης της Ντόρας Μπακογιάννη, επανέλαβαν τις θέσεις τους υπογράμμισαν αμφότεροι ότι η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα συνεχίζεται.

Δ. Αβραμόπουλος: Προϋπόθεση η ομοφωνία

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι σε εξέλιξη μία πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Σιούφας με σκοπό την εξεύρεση ενός κοινού πλαισίου συνεννόησης. Ευχόμαστε να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η ομοφωνία, όπως είχα πει εδώ και αρκετό καιρό, είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά προς τον κοινό στόχο που όλοι έχουμε θέσει, δηλαδή να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση της κοινωνίας.  Αυτή μου την πρόταση την επικαιροποίησα πριν από λίγο καιρό. Σε γενικές γραμμές την έχουν δεχθεί όλοι και κατ' αρχήν έχει επέλθει μία συμφωνία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης. Σήμερα, καθίσταται περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και αναγκαία. Το απαιτούν οι καιροί. Το ζητούν οι πολίτες» κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η εκλογή αρχηγού από τη βάση της παράταξης με κάλπη, εξυπηρετεί την ενότητα του κόμματος, δίνει κύρος στην αρχηγό και είναι η μόνη καθαρή λύση. Πρόσθεσε, ότι η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα συνεχίζεται, προκειμένου να βρεθεί ένα πλαίσιο συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού.

Ο τέταρτος εκ των ενδιαφερομένων για την αρχηγία της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεν παρέστη στη συνάντηση στη Ρηγίλλης, γιατί έπρεπε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα συμφωνήσει εφόσον και οι άλλοι υποψήφιοι καταλήξουν σε κοινή θέση.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Ανοιχτές οι διαδικασίες εκλογής προέδρου

Ανοιχτές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου και νέους αντιπροσώπους στο συνέδριο πρότεινε και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί και με τον χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου.

«Σέβομαι το καταστατικό, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε πολιτικά μέσα από εξαντλητικές προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες και να εκλέξουμε νέους αντιπροσώπους, που να εκφράζουν τη σημερινή θέση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.