ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μικροσκόπιο οι αιτήσεις στο opengov.gr- Νεός γύρος προσλήψεων

14:04 - 14 Οκτ 2009 | Πολιτική
Ξεκινά άμεσα, από τις 14 Οκτωβρίου, η αξιολόγηση των 7.000 και πλέον βιογραφικών για την πλήρωση 88 θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων που κατατέθηκαν μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr. Το πρώτο στάδιο γενικής αξιολόγησης των βιογραφικών αναμένεται- σύμφωνα με πληροφορίες- να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει στο ίδιο μοντέλο, προκηρύσσοντας νέο γύρο ανοιχτής διαδικασίας για πλήρωση περίπου 2.000 θέσεων ευθύνης σε περιφερειακούς κρατικούς οργανισμούς μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μέχρι τις 25 Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων, οι οποίες -σημειωτέον- θα περάσουν από τρία στάδια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο θα γίνει γενικότερα αξιολόγηση από ειδικούς συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου, στο δεύτερο στάδιο η shortlist των υποψηφίων θα περάσει από ιδιαίτερα ατομική αξιολόγηση όπου θα γίνει και η διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων του βιογραφικού, ενώ η τελική έγκριση για την επιλογή των 88 επικρατέστερων θα δοθεί από τον υπουργό Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Χάρη Παμπούκη και από τον ίδιο τον προωθυπουργό.

Η νέα διαδικασία

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θεαματική υποδοχή που είχε η πρωτοβουλία του να ανοίξει τη διαδικασία για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού μέσω διαδικτύου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τις θέσεις που χρειάζονται, ώστε η διαδικασία για τις νέες πορσλήψεις στις θέσεις ευθύνης του Δημοσίου να αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις θέσεις γενικών γραμματέων.

Η νέα διαδικασία αναζήτησης εργασίας θα αφορά θέσεις σε διοικήσεις νοσοκομείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενων από το Δημόσιο οργανισμών και ιδρυμάτων. Θα πραγματοποιηθεί πάλι μέσω διαδικτύου με τους ενδιαφερόμενους να αποστέλλουν βιογραφικά στη διεύθυνση www.opengov.gr.

Η αξιολόγηση των βιογραφικών θα γίνει σε τρία στάδια, όπως και με τις θέσεις για τους γραμματείς των υπουργείων. Κυρίαρχο ρόλο θα παίξει και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.