ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για τις 29 Νοεμβρίου 'κλειδώνει' η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

10:41 - 15 Οκτ 2009 | Πολιτική
Για τις 29 Νοεμβρίου φαίνεται ότι 'κλειδώνει' η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, χωρίς να αποκλείεται και δεύτερος γύρος την επόμενη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα οι διεκδικητές είναι τρεις: Η κ. Ντορα Μπακογιάννη, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο κ. Αντώνης Σαμαράς.


Όλοι οι διεκδικητές έχουν συμφωνήσει ότι επιθυμούν να εκλεγούν από τη βάση του κόμματος και ότι εγγυητής της διαδικασίας πρέπει να είναι ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος θα παραμείνει μέχρι την εκλογή νέου προέδρου ως επικεφαλής του κόμματος. 

Η διαδικασία

Ο κ. Σιούφας ενημέρωσε χθες τους υποψηφίους αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι το συνέδριο θα συνέλθει κανονικά στις 7 Νοεμβρίου, αλλά θα μεταβληθεί από έκτακτο σε τακτικό, για να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος και τη διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση.

Δικαίωμα ψήφου στην εκλογή αρχηγού θα έχουν τα 600.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος από το 1974 ώς σήμερα, ενώ θα δοθεί προθεσμία 10-15 ημερών για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν ως νέα μέλη και να αποκτήσουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου.

Στη συνέχεια οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων μελών θα σταλούν από τις κομματικές οργανώσεις στη Ρηγίλλης για να μηχανογραφηθούν και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Για την ανάδειξη προέδρου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία και εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα υπάρξει και δεύτερος γύρος -μεταξύ των δύο πρώτων- την επόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.