ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Οι λίστες υποστήριξης και ο πόλεμος των υπογραφών

13:11 - 23 Οκτ 2009 | Πολιτική
Με επικεφαλής των 50 υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητάς της το δήμαρχο Αθηναίων- και άλλοτε στενό συνεργάτης του κ. Σαμαρά- Νικήτα Κακλαμάνη κατεβάζει τη λίστα των πενήντα συνέδρων που στηρίζουν την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, από την οποία εξαιρέθηκαν τελικώς εν ενεργεία βουλευτές.


Την ίδια τακτική- να μείνουν δηλαδή τα μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εκτός των επίσημων καταλόγων με τους υποστηρικτές των υποψηφίων- ακολούθησαν και οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην εμφανιστεί διχασμένο το σώμα των βουλευτών. Εμφανίζουν μάλιστα την απόφαση της κ. Μπακογιάννη ως υπαναχώρηση, αφού εκείνοι είχαν ταχθεί εξαρχής κατά της συλλογής υπογραφών στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τουλάχιστον τρία στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. που συνδέονται με τον πρώην υπουργό ’μυνας (ο πρώην βουλευτής Ι. Τζαμτζής, ο δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Πελ. Καλλίρης) συνυπογράφουν την υποψηφιότητά της.

Με την επιλογή των 50 στελεχών είναι επίσης εμφανές ότι η πρώην υπουργός επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στη Ν.Δ. και δεν λειτουργεί πλέον το δίπολο καραμανλικών - μητσοτακικών. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Ι. Βαληνάκης, Θ. Κασσίμης, Αλ. Λυκουρέζος και Νικ. Παπαδημάτος, πέντε πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ (Δημ. Μαραβέλιας, Ι. Κουλιζάκος, Στ. Μαύρος, Γ. Οικονόμου, Χρ. Κουρούσης), ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος και η γενική γραμματέας Αλεξάνδρα Πάλλη, ο συνδικαλιστής Φ. Αγαδάκος κ.ά.

Η λίστα Σαμαρά

Με τον πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Ι. Αβέρωφ στην πρώτη θέση της λίστας αντεπιτέθηκε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κινήθηκε και με γεωγραφικά κριτήρια στην επιλογή των πρώτων υπογραφών.

Τα ηχηρά ονόματα στον δικό του κατάλογο είναι οι πρώην βουλευτές Γ. Παναγιωτόπουλος, Ι. Μπούγας, Κατερίνα Παπακώστα, Π. Αλιβιζάτος, Ι. Γιαννέλης, Αν. Καραμάριος, Θ. Σολδάτος, ο μέχρι πρότινος προέδρος του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας Π. Καρέλλας, ο συνδικαλιστής Φ. Ταυρής κ.ά.

Ο κ. Αβραμόπουλος

Χαμηλότερο προφίλ επεδίωξε να εμφανίσει ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στηρίχθηκε στη συλλογή υπογραφών από συνέδρους που καλύπτουν κατά βάση επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς και όχι από προβεβλημένα στελέχη. Κύριος στόχος του πρώην υπουργού ήταν να περάσει το μήνυμα ότι «δεν στηρίζεται σε μηχανισμούς».

Μεταξύ άλλων, την υποψηφιότητά του συνυπογράφουν η πρώην βουλευτής Μάρω Κοντού, ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Σαρειδάκης, η πρώην αντιδήμαρχος Αθήνας Ευαγγελία Βελέντζα, οι υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Τροχάνη και Χ. Λαμπρόπουλος και ο γιατρός Στ. Τσούκαλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.