ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και ανυπολόγιστες ζημιές

09:54 - 26 Οκτ 2009 | Πολιτική
Εναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και ανυπολόγιστες ζημιές σε αρκετές περιοχές της χώρας άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άρχισαν να εκτυλίσσονται από το απόγευμα του Σαββάτου και σταδιακά επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Παγασητικό κόλπο επιβάτης καταμαράν, 41 ετών, του οποίου το σκάφος ανατράπηκε έπειτα από ξαφνικό μπουρίνι. Μαζί του επέβαινε και δεύτερος άνδρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την στεριά.

Αγνοούμενος παραμένει από το Σάββατο ένας 46χρονος του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από πλημμύρα στην Πιερία. Οι έρευνες διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής για να συνεχιστούν το πρωί της Δευτέρας.

Σοβαρές οι ζημιές από την κακοκαιρία σε γεωργικές καλλιέργειες και σε υποδομές σε Πιερία, Πέλλα, Ημαθία. Στο νομό Πιερίας καταστράφηκαν τη νύχτα αποθήκες με καπνά και, σύμφωνα με το νομάρχη κ. Παπαστεργίου, στην περιοχή του Δίου το ύψος του νερού έφθασε τα δύο μέτρα. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για πλημμύρες που δέχτηκε η Πυροσβεστική. Περισσότερες από 50 ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια και στην Ημαθία.

Κλειστή λόγω υπερχείλισης χειμάρρου το απόγευμα της Κυριακής η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο από κόμβο Κινέττας. Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκη στο ύψος των Τεμπών.

Στην Αθήνα καταγράφηκαν γύρω στις 25 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και άλλους χώρους, κυρίως στην Ηλιούπολη, τη Γλυφάδα, τα Λιόσια, το Περιστέρι και το κέντρο ενώ δεν έλειψαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Υπερχείλιση χειμάρρου παρέσυρε αυτοκίνητα και στα Μέθανα, στα οποία σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Για την υπόλοιπη χώρα, η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις, βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από ισχυροί νοτιοανατολικοί θα γίνουν ανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Τρίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.