ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητη

13:04 - 02 Νοε 2009 | Πολιτική
"Είμαστε αποφασισμένος να αντιμετωπίσουμε κάθε κατεστημένη αντίληψη και πρακτική που είναι εμπόδιο στην εφαρμογή της ευνομίας και ενός κράτους δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο.


Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο του κ. Διαμαντούρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή συμβάλλει στο να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς καλύτερα θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


"Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τις κρίσιμες λέξεις που χρησιμοποιώ και εγώ", είπε από τη μεριά του ο κ. Διαμαντούρος, προσθέτοντας στη συνέχεια, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του θεσμού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή αλλά και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν τα τελευταία έξι χρόνια, προκειμένου να προωθηθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών υπό την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα.

Επίσης, ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε την απόλυτη διαθεσιμότητά του, ώστε να προωθηθεί το κράτος δικαίου τη μεγαλύτερη ευνομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και να εξάρει την άριστη συνεργασία του με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη, "εκείνος στην Ελλάδα και εγώ στην ΕΕ", όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.