ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισπεύδεται η επιλογή Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία

10:27 - 03 Νοε 2009 | Πολιτική
Προσπάθειες να κλείσει το συντομότερο δυνατό το θέμα της επιλογής των γενικών γραμματέων επιχειρεί ο πρωθυπουργός, καθώς οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινείται η διαδικασία δίνει αφορμή για σχόλια και παράπονα εντός του κυβερνητικού χώρου.


Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Θόδωρου Πάγκαλου, Γιάννη Ραγκούση και άλλων στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου. Παρόλο που δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τελικές επιλογές προσώπων,  γνωστοποιήθηκε ότι ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος αναλαμβάνει, με απόφαση του πρωθυπουργού, την ευθύνη του πολιτικού συντονισμού της «ανοικτής διακυβέρνησης».

Η ανάθεση της νέας αρμοδιότητας στον κ. Πανάρετο συμπίπτει με τη «δεύτερη φάση» της σχετικής διαδικασίας, η οποία ξεκινά από τη Δευτέρα και αφορά σε «τομείς ενδιαφέροντος που θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες».

Γ. Παπανδρέου: Υποστηρίζω τη διαδικασία

Παρά τις καθυστερήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει σθεναρά τη διαδικασία, η οποία, όπως αναφέρεται, είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα, αλλά και «μια από τις θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το μεσημέρι, αρνήθηκε ότι υπάρχει η οποιαδήποτε καθυστέρηση και έκανε λόγο για καινοτόμα διαδικασία με μακροπρόθεσμα πολλαπλά οφέλη για τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση.

Βολές ΝΔ

Με καυστικό τρόπο σχολίασε το θέμα η ΝΔ. «Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές και τις αντιφατικές ενέργειες, θα περιμένουμε να αξιολογήσουμε την τελική έκβαση του κυβερνητικού 'σίριαλ': 'Διαλέγοντας γενικό γραμματέα'» είπε ο Γ.Κουμουτσάκος.

«Επιβεβαιώνει ότι στο ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τα προεκλογικώς διακηρυσσόμενα, δεν είχε υπάρξει στοιχειώδης, σοβαρή προετοιμασία ακόμα και για τον τομέα εκείνο της κυβερνητικής δράσης, που είναι ζωτικός για να μετουσιώνονται σε πράξη οι πολιτικές διακηρύξεις» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.