ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατιώτης της παράταξης δηλώνει η Ντόρα

14:12 - 01 Δεκ 2009 | Πολιτική
Την πρώτη τους συνάντηση μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου είχαν στη Ρηγίλλης, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά την έξοδό της από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός δήλωσε «στρατιώτης του κόμματος».


Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προϋπόθεση της ενότητας είναι να σεβαστούν αλλήλους νικητές και ηττημένοι, ενώ σημείωσε ότι η διαφορετική άποψη δεν συνιστά αμφισβήτηση του αρχηγού.

Η σκιώδης κυβέρνηση εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί πριν τα Χριστούγεννα και τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, αλλά και με αρκετούς άλλους που στήριξαν την υποψηφιότητα της αντιπάλου του, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Παράλληλα, το μήνυμα ότι εκτός κομματικής εξουσίας θα μείνουν όσα στελέχη έχουν συνδεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τα γαλάζια σκάνδαλα, έστειλε ο βουλευτής Ευβοίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

«Δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν τον κορμό για το δένδρο των αιτιών της ήττας να έχουν θέση. Μπορούν να ψηφίσουν αλλά δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στη βιτρίνα μιας παράταξης, η οποία αδίκως απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα» δήλωσε στο Κανάλι 1.

* Με τα ενσωματωμένα τμήματα να φτάνουν στο 98% (τα υπόλοιπα βρίσκονται σε επιβεβαίωση) το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ έχει ως εξής:

Ψήφισαν 770.683 πολίτες. Έλαβαν:

Αντώνης Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%)
Ντόρα Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%)
Παναγιώτης Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%)

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.