ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστικός δείπνος Παπανδρέου-Παπαδήμου με φόντο την οικονομία

15:25 - 01 Δεκ 2009 | Πολιτική
Μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου είχε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα". Ο στενότερος συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ταξίδεψε ινκόγκνιτο στην Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει σήματα και μηνύματα της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις απόψεις και τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου.

Επειδή όλα έγιναν γρήγορα και σε κλειστό κύκλο, δεν υπάρχει γνώση για το περιεχόμενο των συζητήσεων και των επαφών. Θεωρείται βέβαιον πάντως ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε και συζήτησε εξαντλητικά, ίσως αργά την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο το πρωί, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο κ. Παπαδήμος είχε πολύωρη συνάντηση στο Καστρί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών. Εικάζεται ότι ο κ. Παπαδήμος περιέγραψε αναλυτικά στον κ. Παπανδρέου τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων μας για τη θέση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.