ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπανδρέου με Νταβούτογλου και Λαβρόφ στο περιθώριο του ΟΑΣΕ

09:30 - 02 Δεκ 2009 | Πολιτική
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντιέται με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Η Σύνοδος του ΟΑΣΕ ολοκληρώνεται το μεσημέρι και η ελληνική προεδρία καταβάλει προσπάθειες ώστε τα κράτη - μέλη του Οργανισμού να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη για τις νέες προκλήσεις ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κατά τη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να απαντήσει στις προτάσεις που τού είχε απευθύνει με επιστολή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αθήνα έχει απορρίψει το ενδεχόμενο εφ' όλης της ύλης διαλόγου με την Αγκυρα, όπως ζητά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ, ενώ υποβαθμίζει καθ' αυτή τη σημασία της επιστολής Ερντογάν.

Την Τρίτη, ο Γ.Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας είχαν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος κατέθεσε τριπλή πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την εμπέδωση εμπιστοσύνης.

O κ. Μιλόσοσκι πρότεινε λοιπόν τη μετατροπή των Γραφείων Συνδέσμων σε Ελλάδα και Σκόπια σε πρεσβείες, τη σύναψη συμφωνίας για την κατάργηση της διπλής φορολογίας και την εξέταση της δυνατότητας επίσκεψης του κ. Δρούτσα στην ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά τις δύο πρώτες, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι τα αιτήματα θα εξεταστούν. Για την επίσκεψη σημείωναν ότι αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.