ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέσμευση για στενότερη συνεργασία από Παπανδέου-Νταβούτογλου

08:24 - 03 Δεκ 2009 | Πολιτική
Χωρίς να δοθεί από την ελληνική πλευρά γραπτή απάντηση στην επιστολή του Τούρκου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για εντατικοποίηση της συνεργασίας σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, ενώ η ελληνική πλευρά δήλωσε έτοιμη για διάλογο μόνο για την υφαλοκρηπίδα σε επίπεδο διερευνητικών επαφών.


Στο μεταξύ, "παράθυρο ευκαιρίας" δήλωσε ότι βλέπει στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και υπεύθυνος για Ευρωπαϊκά Θέματα Εγκεμέν Μπαγκίς σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά που παρουσιάστηκε στην έκτακτη εκπομπή "Ελληνοτουρκικές Σχέσεις: η ώρα των αποφάσεων".

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλες που θα κρίνει το Ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, το υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης Ερντογάν δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για Ελληνικό βέτο αλλά και ότι θα έβρισκε "καταπληκτική ιδέα" την κατάργηση των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Όσον αφορά τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε στον Αλέξη Παπαχελά ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα μέχρι τον Απρίλη, "τα πράγματα θα γίνουν πολύ δυσκολότερα".

Όσον αφορά τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ο κ. Μπαγκίς τονίζει ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα έως τον Απρίλη, "τα πράγματα θα γίνουν πολύ δυσκολότερα".

"Δεν τίθεται κανένα θέμα προς συζήτηση όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας" τόνισε από την πλευρά του στην εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός ’μυνας Πάνος Μπεγλίτης.

"Εάν η Τουρκία αποδεχόταν την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η Ελλάδα δεν είναι κανένα πρόβλημα να συζητήσει με τη γειτονική χώρα για όλα τα θέμα, με την εξαίρεση την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου" πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.