ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα κατά της βίας από τον πρωθυπουργό ενόψει της ''επετείου'' Γρηγορόπουλου

16:50 - 03 Δεκ 2009 | Πολιτική
Μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού κάλεσε ο πρωθυπουργός τους πολίτες να δώσουν, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς πλησιάζει η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του. Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι «η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας». Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν πολλές πανεπτιστημιακές σχολές της Αθήνας ενόψει της 'μαύρης επετείου'.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των νέων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική συγκυρία, αλλά και με τα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου μαθητή. Για την ημέρα αυτή έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζόμενους. Οι πορείες θα ξεκινήσουν από τα Προπύλαια, με κατάληξη στη Βουλή. Επίσης, τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Παράλληλα, υπό κατάληψη βρίσκονται διάφορες πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, συγκεκριμένα η Ιατρική Σχολή, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Νηπιαγωγών, το Φυσικό και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν δημόσια 12χρονη υποχρεωτική δωρεάν εκπαίδευση, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ζητούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία και να καταργηθεί η βάση του δέκα και ο κλειστός αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.