ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Καρατζαφέρη-Τσίπρα στη Βουλή με αφορμή τα 'Δεκεμβριανά

13:08 - 04 Δεκ 2009 | Πολιτική
Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Γ.Καρατζαφέρη και Αλ.Τσίπρα, με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα «Δεκεμβριανά». Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να είναι έτοιμη «για πόλεμο», σημειώνοντας ότι δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως έρχονται «στρατιές αντιεξουσιαστών από άλλες χώρες».


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο του Αλ.Τσίπρα, στο οποίο γίνεται ανάλυση για τα επεισόδια του περσινού Δεκεμβρίου και καταλήγει με την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετανιώνει για το Δεκέμβρη.

«Είναι δυνατόν να μην μετανιώνετε για το Δεκέμβρη; Ή μήπως είναι λάθος στην απόδοση της δήλωσής σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Αλ.Τσίπρας απάντησε: «Κατανοώ την αγωνία να είναι στη δημοσιότητα ο κ. Καρατζαφέρης, λόγω και της αλλαγής διαχείρισης στην 'Πολυκατοικία', ιδίως όταν πολλοί από το κόμμα του λοξοκοιτούν προς στο ρετιρέ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούν τόσο ανεύθυνα να μιλούν για την Αριστέρα».

Ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε, λέγοντας: «Η Πολυκατοικία της Δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι απ' έξω. Λίγη τσίπα κύριε Τσίπρα».

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Καρατζαφέρη να ανακαλέσει, τονίζοντας ότι έχει ρίξει πολύ το επίπεδο της συζήτησης εντός του κοινοβουλίου, και κατέληξε: «Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνετε το άγχος σας αυτές τις ημέρες. Νομίζω, όμως, ότι δεν τραβάτε με το σωστό τρόπο τα φώτα πάνω σας».

Το μήνυμα της κυβέρνησης

Νωρίτερα, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος απηύθυνε προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα για στάση υπευθυνότητας και απόρριψης της βίας.

«Όποιος θέλει να εκφραστεί στα πλαίσια των νόμων έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε τη βία, την παρανομία, τις καταστροφές. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση της νομιμότητας, ούτε επιθέσεις κατά πολιτών, ή χρήση φονικών όπλων εναντίον ένστολων που φυλάσσουν τη δημόσια τάξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.