ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στα Προπύλαια-Συλλήψεις και τραυματισμοί

16:50 - 06 Δεκ 2009 | Πολιτική
Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της πορείας στην Αθήνα για την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς είχαν παρεισφρήσει στην πορεία μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συμπλοκές νεαρών και αστυνομικών μαίνονται αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια.

Η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη, καθώς λίγο μετά τις 13.30 οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν, σπάζοντας την πόρτα. Κατέβασαν τη σημαία και ανήρτησαν πανό. Ο πρύτανης Χρίστος Κίττας τραυματίστηκε, ενώ επιχειρούσε να μπει στο κτήριο με τους διαδηλωτές. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε χτυπήματα από αγνώστους.

Επεισόδια υπήρχαν και στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές.

Δύο διαδηλωτές, μία 55χρονη γυναίκα και άνδρας αγνώστων στοιχείων, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, ενώ τραυματίσθηκε και γυναίκα αστυνομικός από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.

Οι ταραξίες έχουν προκαλέσει ζημιές σε τζαμαρία τράπεζας, σε κάμερες, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε κατάστημα.

Πεδίο μάχης η Εγνατία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Εγνατία, όπου μαίνονται συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα από τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων είναι αποπνικτική σε ολόκληρο το κέντρο, όπου σε διάφορα στενά έχουν εγκλωβιστεί διαδηλωτές και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο Συνασπισμός που συμμετείχε στην διαδήλωση, αποκόπηκε από την πορεία, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια και συνέχισε με δικό του μπλοκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.